Lauri Bush 'cipelarenje' njenog muža nije smiješno

F
FENA
29.12.2008. u 16:18
0
4
Lauri Bush 'cipelarenje' njenog muža nije smiješno
0
Lauri Bush 'cipelarenje' njenog muža nije smiješno Foto: AP
Prva dama SAD-a Laura Bush ocijenila je da incident tokom kojeg je irački novinar cipelama gađao njezina supruga Georgea W. Busha nije bio nimalo smiješan.
"Normalno je da to meni nije bilo smiješno", izjavila je ona u intervjuu televiziji Fox News, odgovarajući na pitanje o incidentu koji se dogodio 14. decembra na konferenciji za štampu u iračkoj prijestolnici Bagdadu.

"To je bio napad i mislim da ga tako treba tretirati", kazala je Laura Bush, koja sa svojim suprugom provodi božićne praznike na porodičnom ranču u Teksasu.

Upitana da li bi bacač cipela Muntazer al-Zaidi trebalo da bude oslobođen, ona je odgovorila da ne zna, da je odluka na Iračanima koji će "uraditi ono što budu željeli".

"Međutim, znam da kada bi Saddam Hussein bio tu, taj čovjek ne bi bio oslobođen i najvjerovatnije bi bio pogubljen. Ma koliko neprijatan taj incident bio u mojim očima, on pokazuje da Iračani sada osjećaju mnogo veću slobodu izražavanja", navela je ona.

Novinar Al-Zaidi (29), koji je Bushu uputio i uvrede, optužen je za "napad na stranog šefa države tokom zvanične posjete" i pojavit će se na sudu 31. decembra. Prijeti mu zatvor od pet do 15 godina zatvora.

Predsjednik Bush refleksno je izbjegao cipele kojima je gađan, sagnuvši se, a radnici sigurnosti savladali su napadača.

"Moj suprug se mnogo smijao događaju. Nije bio povrijeđen. On je veoma brz, kao što znate, on je pravi atleta", komentirala je Laura Bush.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: