|

Lashkar-e-Taiba odgovorna za napade u Mumbaju

Lashkar-e-Taiba odgovorna za napade u Mumbaju
0
F
FENA
14.12.2008. u 10:56
0
komentara
0

dijeljenja
Lashkar-e-Taiba odgovorna za napade u Mumbaju Foto: Reuters
Britanski premijer Gordon Brown optužio je u nedjelju u New Delhiji zabranjenu militantnu grupu Lashkar-e-Taiba, sa sjedištem u Pakistanu, za prošlomjesečne napade u Mumbaju, u kojima je 179 osoba ubijeno.
Brown, koji se sastao s indijskim premijerom Manmohanom Singom tokom kratke posjete New Delhiju, rekao je da će tokom posjete Pakistanu, kasnije u toku dana, prenijeti pakistanskom predsjedniku Asifu Aliju Zardariju zabrinutost Indije zbog napada u Mumbaju (Bombaj).

Indija je za napade u Mumbaju optužila grupu Laškar-e-Taiba za koju tvrdi da ju je organizirao Pakistan da bi se borila protiv indijske vlasti u spornom regionu Kašmira, podsjetio je Reuters.

Brown je kritizirao "izopačene i neprihvatljive poruke" terorističkih grupa koje, kako je kazao, eksploatiraju ljude dobrih vjera i religija. Britanski premijer je ponudio New Delhiju pomoć u borbi protiv ekstremista, prenio je Tanjug.

"Veoma je važna borba protiv terorizma tamo gdje postoji, jer on utiče na stabilnost i jedinstvo zemalja", istakao je Brown.

On je prije New Delhija, boravio u posjeti Kabulu, gdje je razgovarao s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.