Obmanula porodicu i prijatelje
0

Lagala da ima tumor mozga i leukemiju kako bi zaradila

Sarajevo-x.com
Terri i Lawrence Edkins
Terri i Lawrence Edkins
Terri Edkins iz Lincolnshirea u Velikoj Britaniji optužena je za obmanu nakon što se saznalo da je lagala svog supruga i djecu, prijatelje i poznanike da boluje od raka kostiju, tumora mozga i leukemije. Lagajući zaradila je stotine eura.

Dvadesettrogodišnja Britanka obrijala je glavu i neprestano je nosila maramu, kako bi ubijedila ljude da boluje od teške bolesti. Pod izgovorom da boluje od leukemije u oktobru prošle godine udala se za partnera s kojim ima troje djece, a nedugo nakon toga saopćila je da joj je dijagnosticiran tumor mozga i rak kostiju.

Suprugu i familiji kazala je da joj je ostalo samo šest mjeseci života.

Očajni 24-godišnji Lawrence želio je učiniti sve kako bi spasio život svoje supruge. Organizirao je humanitarne akcije kako bi prikupio skoro 30.000 eura, koliko koštaju tretmani liječenja u SAD-u.

Također, organizovao je i dobrotvornu nogometnu utakmicu nakon koje je Edkins kazala da je njena najveća želja da što više vremena provede s djecom i suprugom.

"Da nisam udata i da nemam djecu sigurno bih odustala od života. Još prije godinu dana su mi rekli da mi je preostalo šest mjeseci, ali ja sam još tu i svaki dan je nagrada. Drago mi je da su moja djeca još mala da bi shvatila šta se dešava. To mi također daje snagu", kazala je tada mlada majka troje djece, prenosi Daily Mail.

Međutim, nedavno se saznalo da je Britanka izmislila bolesti. Ljudi koji su odvajali novac da joj pomognu sada joj prijete.

Informacija da je sve vrijeme lagala još brže se proširila nakon što je objavila da čeka četvrto dijete, a sretnu vijest podijelila i sa prijateljima na Facebooku. Naravno, mnogi su se zapitali kako je to moguće ukoliko je tako teško bolesna.

Lawrence tvrdi da nije ni slutio da je njegova supruga sve vrijeme lagala, samo kako bi zaradila novac.

Britanki Terri Edkins pojavit će se na sudu narednog mjeseca.