{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuvajt donirao 760.000 KM Centru za rehabilitaciju djece u Mostaru

20.10.2017. u 15:29
5
8
Kuvajt donirao 760.000 KM Centru za rehabilitaciju djece u Mostaru
5
Kuvajt donirao 760.000 KM Centru za rehabilitaciju djece u Mostaru
Ambasador Države Kuvajt u BiH Nasser Riden Thamer Almotairi i direktor Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić danas su u Sarajevu potpisali Ugovor o donaciji Države Kuvajt u iznosu od 760.000 KM.
Donacija je namijenjena završetku izgradnje Centra za rehabilitaciju djece sa ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima pri Domu zdravlja Mostar.

Direktor Doma zdravlja Mostar se tom prilikom u ime građana Mostara i korisnika usluga Centra zahvalio ambasadoru Almotairi i Državi Kuvajt na pomoći u završetku izgradnje ovog centra, te naglasio kako bi Centar trebao početi sa radom u punom kapacitetu u toku naredne godine.

U narednom periodu planirano je potpisivanje ugovora i sa Federalnim fondom za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH o donaciji sredstava u iznosu od 200.000 američkih dolara, koje je Država Kuvajt izdvojila za realizaciju Projekta zaštite padina od podzemnih voda u urbanim područjima Badre, Solina i Grabovica u Tuzli u cilju prevencije od klizišta.

Ambasador Almotairi je za naredni mjesec najavio i potpisivanje Ugovora o kreditu u iznosu od više od 60 miliona KM osigurao Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj, a koji je namijenjen za nastavak izgradnje Koridora 5C na dionici Nemila – Donja Gračanica. Istakao je da će Kuvajt nastaviti sa programima pomoći na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine u cilju unapređenja uslova života stanovništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: