Turski mediji
0

Kurdi angažovali snajperiste iz Srbije za atentate na turske političare

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Pripadnici zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK), koji se u Turskoj bore za autonomiju svog naroda, angažovali su snajperiste iz Srbije za atentate na vodeće turske političare, tvrdi list Zaman, pozivajući se na jedan tajni izvještaj obavještajne službe.

Prema navodima lista, PKK-a je angažovala trojicu srpskih snajperista, ali se druge pojedinosti ne iznose. Nakon tog saznanja pojačana je sigurnost predsjednika Abdullaha Gula, premijera Recepa Tayyipa Erdogana i pojedinih ministara, kao i vodećih generala.

Atentatore iz Srbije su, kako se tvrdi, angažovali predstavnici PKK-a koji borave u Evropi. Oni navodno još nisu ušli u Tursku, ali će kurdski pobunjenici pokušati da ih prebace u zemlju u turističkim grupama, koje ovih dana stižu u Tursku.

Zato su sada pojačane kontrole na graničnim prelazima, piše Zaman, koji ne iznosi bilo kakve druge pojedinosti o trojici Srba. Jedino se navodi da se PKK-a odlučila na ovaj potez pošto su njeni snajperisti u Turskoj već iskompromitovani i poznati turskim snagama sigurnosti.

Angažovanje srpskih snajperista se dovodi u vezu s planom PKK-a da pojača operacije protiv turskih snaga sigurnosti u jugoistočnoj Anadoliji gdje se već 25 godina bori za autonomiju svoga naroda, prenosi u utorak Tanjug.