{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Krv za krv, razaranje za razaranje"

F
9.5.2011. u 20:03
0
6
"Krv za krv, razaranje za razaranje"
0
"Krv za krv, razaranje za razaranje"
Ayman Al-Zawahiri
Iračka islamska država (ISI), militantna skupina povezana s Al-Qaidom, obavezala se na odanost drugom u zapovjednoj liniji te organizacije Aymanu Al-Zawahiriju i najavila da će svojim akcijama osvetiti smrt Osame bin Ladena.
U izjavi objavljenoj na islamističkoj internetskoj stranici halifa ISI-ja Abu Baker Al-Bagdadi Al-Huseini Al-Kuraši oplakao je Bin Ladenovu smrt. 'Poručujem našoj braći u Al-Qaidi, a posebno šeiku Aymanu Al-Zawahiriju..., budi radostan, imaš vjerne ljude u ISI-ju koji slijede pravi put i neće prestati ili biti prisiljeni na uzmak', navodi se u izjavi.

'Kunem se Bogom, krv za krv, razaranje za razaranje', rekao je vođa ISI-ja u očitoj aluziji na osvetničke napade za Bin Ladenovu smrt.

Zawahiri, egipatski liječnik koji se upoznao s Bin Ladenom sredinom 80-ih i s kojim se zajedno borio protiv Sovjeta u Afganistanu, dugo se smatra drugim čovjekom Al-Qaide. Obavještajni analitičari smatraju da je Al-Qaida stvorila Iračku islamsku državu kao krovnu organizaciju svih pobunjeničkih skupina u Iraku.

Iračka vojska i policija povisile su razinu pripravnosti nakon Bin Ladenove smrti, strahujući od mogućih osvetničkih napada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: