Pakistan
0

Kršćanske djevojke žrtve silovanja i smrti

FENA
U Pakistanu su se ponovili slučajevi brutalnog nasilja usmjeren protiv kršćanskih djevojčica. Naime, dvanaestogodišnju djevojčicu Lubnu Masih napala je i silovala, a zatim i ubila grupa muslimanskih muškaraca u Rawalpindi, javlja KTA.

Njezini roditelji još uvijek su pod šokom i nisu nikoga optužili. "Oni žele napustiti grad i bilo gdje započeti jedan novi život", izvijestio jedan promatrač koji je s njima razgovarao. Između ostalih "Christian Lawyers Foundatio" želi im pružiti pravnu pomoći kako bi podigli optužnicu. Kao što promatrač izvješćuje, slučajevi nasilja i zloporabe kršćanskih djevojčica je svakidašnja tema. Svi slučajevi, koji su ugledali svjetlost dana, samo su vrh ledenog brijega.

U Faisalabadu silovana je trinaestogodišnja Kiran Nayyaz koja je radila kao kućna pomoćni kod jednog bogatog muslimanskog veleposjednika. Nju je silovao vozač te obitelji Mhuammad Javed. Kiran je zatrudnjela. Slučaj se dogodio u travnju ove godine, ali je tek 2. listopada obznanjen nakon što je Povjerenstvo za pravdu i mir i Povjerenstvo za žene biskupije Faisalabad i službeno podiglo optužnicu protiv silovatelja.

"Situacija je dramatična. Mjesna Katolička crkva želi zaštititi obitelj i traži od nadležne vlasti da odmah provede istragu", kazao je generalni vikar Khalid Rashid Asi za tiskovnu agenciju Fides.

"Obitelj je pod traumom i svi katolici strahuju od čina odmazde. Ipak slučajevi kao ovaj, na žalost, nisu nikakva rijetkost“, kazao je generalni vikar. Dodao je kako je strašna činjenica kako će jedna maloljetna djevojčica roditi dijete, ali da je strah od nasilja i dalje je prisutan. Ipak kao katolici u takvom slučaju obvezatni smo zaštiti nerođeni život, istaknuo je generalni vikar.

Prema izvješću "Centre for Legal Aid Assistance and Settlement" (CLAAS), otmice i seksualno nasilje protiv kršćanskih i hinduističkih djevojčica u Pakistanu sve su učestaliji. Pri tom se često radi o nasilnom obraćanju na islam.

Centar koji žrtvama daje besplatnu pravnu pomoć podsjeća na druge slučajeve u kojima počinitelji nisu kažnjeni niti su bili podvrgnuti bilo kakvim sankcijama.