|

Krovovi kuća u Buffalu ne mogu izdržati pod težinom snijega

Krovovi kuća u Buffalu ne mogu izdržati pod težinom snijega
84
Klix.ba
21.11.2014. u 08:20
57
komentara
84

dijeljenja
1/5 Foto: AFP
2/5 Foto: AFP
3/5 Foto: AFP
4/5 Foto: AFP
5/5 Foto: AFP
Nakon jučerašnje nove snježne oluje koja je treći dan zaredom zatrpala američki grad Buffalo i okolinu, krovovi kuća počeli su popuštati pod težinom.
Na nekim dijelovima palo je 2,1 metar snijega, a guverner Andrew Cuomo ponovio je molbe stanovnicima da ne izlaze na zakrčene ceste koje ekipe pokušavaju raščistiti.

Ipak, situacija bi se mogla pogoršati. Kiša i više temperature, koje se očekuju za vikend, mogle bi donijeti poplave i otežati teret na krovovima, jer snijeg može upiti vlagu poput pokrivača.

U međuvremenu je evakuisano oko 50 ljudi iz prigradskih naselja, a mnogi su prijavili urušavanja krovova, kako na kućama, tako i na zgradama, u skladištima i drugim objektima. Šteta se procjenjuje na milione dolara.

Vlasnici kuća i prodavnica širom regije danima lopatama čiste snijeg, a ova naporna aktivnost odnijela je i najmanje 10 života u zapadnom New Yorku, većinom usljed srčanih udara i izlaganja hladnoći.

Uz neprohodne ceste i zabrane vožnje stadion Buffalo Billsa prekriven je snijegom, te je NFL odlučio prebaciti odigravanje nedjeljne utakmice protiv New York Jetsa u Detroit.

Neke od škola na području Buffala već treći dan su zatvorene. Istovremeno, iz nekih prodavnica upozoravaju da im je nestalo osnovnih namirnica poput hljeba i mlijeka.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...