Svijet
0

Krešić: Mi smo sluge svoga naroda, a ne Harisa Silajdžića

FENA
"Notorne su gluposti tvrditi da su HDZ 1990 i HSP Đapić-dr. Jurišić sluge Harisa Silajdžića jer mi smo samo sluge svojih glasača i svoga naroda. Formirali smo Vladu u koju imamo potpuno povjerenje, a rezultati će pokazati da su za ministre imenovani kompetentni ljudi", izjavio je danas u Mostaru predsjedatelj Hercegovačko- neretvanskog županijskog odbora HDZ-a 1990 Stjepan Krešić.

On je na konferenciji za novinare upriličenoj u povodu formiranja nove vlade Hercegovačko-neretvanske županije kazao da "sada kada je Vlada formirana bez ministara iz HDZ-a BiH, iz te stranke omalovažavaju Vladu i govore o nacionalnoj izdaji, a sami su takav raspored ministarstava davno dogovorili sa svojim koalicijskim partnerom SDA".

"Prigovori da je ovu Vladu formirao SDA deplasirani su. Ovo je Vlada pet stranaka, a predvodi je Srećko Boras iz HDZ-a 1990. Izborni gubitnici imaju se pravo ljutiti jer morali su se suočiti s realnošću", kazao je Krešić.

On je istaknuo kako su HDZ 1990 i HSP Đapić-dr. Jurišić, kao koalicijski parteri, imali većinu hrvatskih zastupnika u Skupštini, te da su samo zahvaljujući ignoriranju izborne volje od strane HDZ-a BiH bili onemogućeni provesti izborne rezultate već deset mjeseci.

"Raspored ministarstava po nacionalnoj osnovi bio je, nažalost, već utvrđen dogovorom HDZ-a BiH i SDA i prije prvog pokušaja formiranja Vlade gospodina Marina Raspudića. Svojim bahatim i neodgovornim ponašanjem HDZBiH sam je sebe isključio iz Vlade HNŽ-a", kazao je Krešić.

On je dodao kako nova Vlada ima izrazitu potporu od 22 zastupnika u Skupštini i odgovornost za njezin rad preuzet će Skupština.

"U ime naših stranka izjavljujemo da ćemo biti u stanju zastupati hrvatske nacionlane interese u Županiji i interese i potrebe svih građana ove županije, što će rezultati potvrditi", kazao je Krešić te dodao kako u novoformiranoj Vladi nema ministara s kupljenim diplomama.

Inače, komentirajući izbor nove Vlade HNŽ-a, glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota izjavio je jučer kako je to najgora Vlada od utemeljenja HNŽ-a, te da je to samo dokaz da su HDZ 1990 i HSP Đapić-dr.Jurišić sluge Harisa Silajdžića i da takav postupak predstavlja izdaju hrvatskih nacionalnih interesa od te dvije stranke.