{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krešić: Mi smo sluge svoga naroda, a ne Harisa Silajdžića

F
3.8.2007. u 12:30
0
0
Krešić: Mi smo sluge svoga naroda, a ne Harisa Silajdžića
0
Krešić: Mi smo sluge svoga naroda, a ne Harisa Silajdžića
"Notorne su gluposti tvrditi da su HDZ 1990 i HSP Đapić-dr. Jurišić sluge Harisa Silajdžića jer mi smo samo sluge svojih glasača i svoga naroda. Formirali smo Vladu u koju imamo potpuno povjerenje, a rezultati će pokazati da su za ministre imenovani kompetentni ljudi", izjavio je danas u Mostaru predsjedatelj Hercegovačko- neretvanskog županijskog odbora HDZ-a 1990 Stjepan Krešić.
On je na konferenciji za novinare upriličenoj u povodu formiranja nove vlade Hercegovačko-neretvanske županije kazao da "sada kada je Vlada formirana bez ministara iz HDZ-a BiH, iz te stranke omalovažavaju Vladu i govore o nacionalnoj izdaji, a sami su takav raspored ministarstava davno dogovorili sa svojim koalicijskim partnerom SDA".

"Prigovori da je ovu Vladu formirao SDA deplasirani su. Ovo je Vlada pet stranaka, a predvodi je Srećko Boras iz HDZ-a 1990. Izborni gubitnici imaju se pravo ljutiti jer morali su se suočiti s realnošću", kazao je Krešić.

On je istaknuo kako su HDZ 1990 i HSP Đapić-dr. Jurišić, kao koalicijski parteri, imali većinu hrvatskih zastupnika u Skupštini, te da su samo zahvaljujući ignoriranju izborne volje od strane HDZ-a BiH bili onemogućeni provesti izborne rezultate već deset mjeseci.

"Raspored ministarstava po nacionalnoj osnovi bio je, nažalost, već utvrđen dogovorom HDZ-a BiH i SDA i prije prvog pokušaja formiranja Vlade gospodina Marina Raspudića. Svojim bahatim i neodgovornim ponašanjem HDZBiH sam je sebe isključio iz Vlade HNŽ-a", kazao je Krešić.

On je dodao kako nova Vlada ima izrazitu potporu od 22 zastupnika u Skupštini i odgovornost za njezin rad preuzet će Skupština.

"U ime naših stranka izjavljujemo da ćemo biti u stanju zastupati hrvatske nacionlane interese u Županiji i interese i potrebe svih građana ove županije, što će rezultati potvrditi", kazao je Krešić te dodao kako u novoformiranoj Vladi nema ministara s kupljenim diplomama.

Inače, komentirajući izbor nove Vlade HNŽ-a, glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota izjavio je jučer kako je to najgora Vlada od utemeljenja HNŽ-a, te da je to samo dokaz da su HDZ 1990 i HSP Đapić-dr.Jurišić sluge Harisa Silajdžića i da takav postupak predstavlja izdaju hrvatskih nacionalnih interesa od te dvije stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: