Putinov kuhar
23

Kremlj priznao da bi šef Wagnera Jevgeniij Prigožin mogao biti uskoro ubijen

B. H.
Foto: Telegram
Foto: Telegram
Kremlj je u utorak signalizirao da bi se ozloglašeni šef Wagner grupe Jevgenij Prigožin uskoro mogao naći na meti.

Iako se priča da je Prigožin razbjesnio mnoge dužnosnike u orbiti Vladimira Putina svojim "nestašlucima" u Ukrajini, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi Prigožin zapravo trebao brinuti vlasti u Kijevu.

Sam Prigožin je ranije u utorak kazao da su ga obavijestili da su se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i direktor CIA-e Willliam Burns navodno sastali kako bi razgovarali o njegovom ubistvu.

"To je više pitanje za specijalne službe", rekao je Peskov novinarima na pitanje o optužbama.

"Ali što se tiče pokušaja atentata, Ukrajina je umiješana i u pokušaje atentata. Sjetimo se pokušaja atentata koji su se dogodili, sjetimo se ubojstva Darije Dugin i tako dalje. Očita je umiješanost kijevskog režima u takve pokušaje ubojstva, pa postoji takva opasnost za naše građane", rekao je Peskov.

Tvrdnja o "atentatu" izvorno je došla od Vladimira Rogova, jednog od ruskih opunomoćenih vođa u ukrajinskoj regiji Zaporožje.

"Jedan od zahtjeva koje je Zelenski iznio bilo je ubistvo šefa Wagnera, gospodina Prigožina", rekao je Rogov ruskim državnim medijima, ne navodeći odakle mu ta informacija. Rekao je da bi atentat na Prigožina bio "više nego logičan".

Prigožin, koji se čini da uživa u mogućnosti stjecanja statusa mučenika u ruskom društvu, našalio se preko svoje službe za medije da je njegovo ubistvo "jako dobra ideja".

"Slažem se da je vrijeme da eliminiramo Prigožina. Ako mi se obrate, sigurno ću pomoći", našalio se.

Čak su i neki proratni ruski komentatori istakli na društvenim mrežama da je najveća prijetnja šefu Wagnera ipak kod kuće.

"Čini mi se da se oni koji su najviše zainteresovani za Prigožinovu eliminaciju nalaze blizu Kremlja. Samo će Ukrajincima procuriti informacije o njegovom kretanju i lokacijama", napisao je jedan komentator.