Kažu da je sve čudno
0

Kremlj: Amerikanci pokušavaju sakriti nešto vezano za napad na koncertnu dvoranu u Moskvi

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rusija vidi američki fokus na ISIL koji je odgovoran za prošlosedmični napad na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u moskovskoj regiji kao pokušaj preusmjeravanja pažnje s nečeg drugog, rekao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Govoreći u intervjuu za ruski dnevnik Izvestija, Peskov je rekao da izgleda čudno da Washington uzima slobodu govoriti o jedinoj verziji onoga što se dogodilo.

"To, naravno, pokazuje da se želi skrenuti pažnju s nečeg drugog", kazao je Peskov.

Pozvao je sve na strpljenje i čekanje službenih rezultata istrage, napomenuvši da do sada nitko nije iznosio službene verzije.

"Posebne službe rade na stvaranju sigurnosne kopije postojećih verzija i fokusiraju se na jednu obrazloženu jednu", rekao je Peskov.

Najmanje 140 ljudi je ubijeno, a više od 360 povrijeđeno 22. marta kada su naoružani napadači otvorili vatru na Crocus City Hall u Krasnogorsku, Moskovska oblast.

Istražni odbor saopćio je da je u pograničnoj regiji Bryansk priveo 11 osoba, uključujući četiri počinitelja, koji su bili na putu za Ukrajinu.

Moskovski okružni sud Basmanny kasno u nedjelju optužio je četvoricu počinitelja za terorizam i odobrio im pritvor do 22. maja.