Meksiko
0

"Kraljica Pacifika" i u zatvoru prima botoks

FENA
Sandra Avila Beltran (Foto: AP)
Sandra Avila Beltran (Foto: AP)
Meksička policija pokrenula je istragu nakon što je otkriveno da je jedna zatvorenica visokog profila prošlog mjeseca dobila injekciju botoksa u zatvoru.

Policija pokušava da sazna kako je jednom ljekaru dozvoljeno da uđe u zatvor i da injekciju botoksa čuvenoj narkodilerki, 50-godišnjoj Sandri Avili Beltran, poznatoj kao "Kraljica Pacifika", koja se od 2007. godine nalazi u pritvoru u zatvoru Santa Marta Akatitla u predgrađu Mexico Cityja, prenosi BBC.

Upravnica zatvora kao i direktorica zatvorske klinike dobile su otkaz zbog "kršenja zatvorskih procedura".

"Ljekaru je dozvolu da uđe u zatvor dala direktorica zatvorske klinike čime je prekršila procedure. Njegov zadatak bio je da obavi terapeutski tretman koji zatvorenicama nije dozvoljen", navodi se u saopćenju zatvorskih vlasti

Avila Beltran optužena je za šverc droge i pranje novca, ali je prošle godine oslobođena otpužbi uslijed nedostatka dokaza. Ostala je, međutim, iza rešetaka nakon što je tužilaštvo uložilo žalbu na tu odluku.

"Kraljica Pacifika", koja se sumnjiči da je na čelu Sinaloe, jednog od najmoćnijih meksičkih narkokartela, tvrdi da se obogatila prodajom odjeće i iznajmljivanjem kuća.