Svijet
2

Kraljica Elizabeta se oporavlja od teške prehlade

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska kraljica Elizabeta II se osjeća bolje, uprkos izostanku s novogodišnje mise u Sandringhamu, izjavila je njezina kćerka princeza Anne.

Kako javlja BBC, nakon što je prisustvovala misi zajedno s ocem princom Philipom, bratom princom Edwardom i drugim članovima kraljevske porodice, princeza Anne obratila se brojnim znatiželjnicima ispred crkve.

Buckinghamska palača saopćila je kako se kraljica još uvijek oporavlja od teške prehlade. Ističe se kako je nedolazak u crkvu mjera opreza, zbog hladnog i vlažnog vremena te da nema osjećaja pretjerane zabrinutosti.

Prije dvanaest dana palača je saopćila kako su kraljica i vojvoda od Edinburgha imali teške prehlade i da su otkazali svoje planove za putovanje u Sandringham 21. decembra. Otputovali su na proslavu Božića dan kasnije i to helikopterom, a ne vozom kako je bilo planirano.

BBC navodi kako se u međuvremenu princ Philip potpuno oporavio. Kraljica, pak, nije prisustvovala božićnoj službi na njezinom imanju u Norfolku, prvi put nakon dugo godina, a potom ni novogodišnjoj misi.

Suprug princeze Anne, viceadmiral Timothy Laurence, koji ju je pratio na novogodišnjoj misi, dodao je da se kraljica ne osjeća loše.