|

Kraljica Elizabeta: Porodica je jezgro društva

Kraljica Elizabeta: Porodica je jezgro društva
0
F
FENA
25.12.2007. u 19:12
0
komentara
0

dijeljenja
Kraljica Elizabeta: Porodica je jezgro društva Foto: Reuters
Britanska kraljica Elizabeta istaknula je u utorak, obraćajući se javnosti u povodu Božića, da je porodica jezgro društva i pozvala na veću brigu o onima kojima je pomoć potrebna.
Obilježavajući 50. godišnjicu svoga prvog TV obraćanja naciji za Božić, kraljica je odala počast poginulim i ranjenim vojnicima koji služe u Iraku i Afganistanu, prenijela je agencija Reuters.

"Njihovim porodicama Božić će donijeti tužna sjećanja, zato se molim da svi kojima nedostaju njihovi najdraži nađu snage i ohrabrenja u svojim porodicama i u prijateljima", rekla je britanska kraljica.

Prvi put je božićno obraćanje kraljice postavljeno i na najveći svjetski sajt "YouTube", tako da će preko "Kraljevskog kanala" korisnici interneta moći vidjetu i prvo kraljičino božićno obraćanje javnosti po stupanju na prijesto 1957. godine i dosta drugih arhivskih snimaka iz živora kraljevske porodice.

Britanska kraljica je kazala da je sretna porodica jedan od činilaca ljudskog postojanja koji se ne mijenja i da je porodica na okupu još uvijek jezgro naprednog društva.

Kraljica Elizabeta je istaknula da oni koji su marginalizirani smatraju da je moderan svijet nepristupačno i neprijateljsko mesto i apelirala je na sve ljude da im pomognu, svako na svoj način.

"Gdje god čujete ove riječi i pod kojim god okolnostima, želim vam svima sretan Božić", rekla je britanska kraljica.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.