Dirljiva posjeta
15

Kraljica Elizabeta II posjetila djecu povrijeđenu u napadu u Manchesteru

Klix.ba
(Foto: Twitter)
Nakon napada u Manchesteru u kojem su stradale 22, a ranjeno 59 osoba britanska kraljica Elizabeta II posjetila je povrijeđenu djecu u dječijoj bolnici.

Kraljica je razgovarala s osobljem bolnice koji su bili u dežuri u noći u kojoj se dogodio napad, a vrijeme je provela s petnaestogodišnjim Millie Robson i četrnaestogodišnjom Evie Mills.

Millie koja je ranjena u nogu kraljica je pitala da li je uživala u koncertu Ariane Grande prije napada, a tinejdžerka je rekla kako je imala dvije VIP propusnice i kako se srela s američkom pop zvijezdom iza bine.

"Da, ona je zaista dobra pjevačica. Zvuči veoma, veoma dobro. Taj napad je bio strašan. Veoma zao", rekla je kraljica.

Dvanaestogodišnja Emily Murrell propustila je kraljicinu posjetu jer je trebala na operaciju. Zbog toga je s kraljicom razgovarala njena majka Ruth koja je također povrijeđena u napadu i oporavlja se u bolnici.

Kraljica je konstatovala da su nakon napada svi veoma ujedinjeni.

Podsjećamo, napadač je aktivirao eksplozivnu napravu na koncertu Ariane Grande prilikom čega je smrtno stradao. Policija je potvrdila da je riječ o 22-godišnjem britanskom državljaninu Salmanu Ramadanu Abediju. Odgovornost za napad preuzeo je IDIL.