{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kouchner inaugurira novu zgradu Vijeća Evrope

F
15.4.2008. u 15:19
0
0
Kouchner inaugurira novu zgradu Vijeća Evrope
0
Kouchner inaugurira novu zgradu Vijeća Evrope
Francuski ministar za vanjske i evropske poslove Bernard Kouchner zvanično će inaugurirati novu glavnu zgradu Vijeća Evrope u četvrtak zajedno s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Lluísom Maria de Puigom, generalnim seretarom Terryjem Davisom, predsjedavajućim Ministarskog vijeća Emilom Kuchárom i gradonačelnikom Strasbourga Rolandom Riesom, saopćeno je u utorak iz Vijeća Evrope.
Kouchner će otkriti ploču koja nosi ime nove zgrade: "Agora". Ime je izabralo osoblje Vijeća Evrope glasanjem među tri imena koja su predložili službenici Vijeća. U drevnoj Grčkoj agora je bio trg na kome su se nalazile demokratske institucije, navodi se u saopćenju.

Zgrada je dizajnirana i izgrađena u skladu s visokim kvalitetom okoliša (HEQ). Ona je 13. marta izabrana za najbolju poslovnu zgradu na svijetu na MIPIM-u (profesionalaca na tržištu zgradama) u Cannesu. Žiri je posebno istakao aehitektonske kvalitete zgrade i optimalno korištenje uredskih prostora. Agoru je stvorila kompanija Art & Build iz Bruxellesa u partnerstvu s arhitektima Denuom i Paradonom iz Strasbourga.

Zgrada je sjedište za skoro 600 članova osoblja koji rade za tri različita generalna direktorata Vijeća Evrope - Ljudska prava i pravna pitanja, Društvena kohezija, te Obrazovanje, kultura, naslijeđe, mladi i sport, saopćeno je iz Vijeća Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: