{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica predstavio program buduće srbijanske vlade

F
15.5.2007. u 19:31
0
0
Koštunica predstavio program buduće srbijanske vlade
0
Koštunica predstavio program buduće srbijanske vlade
Mandatar za sastav nove vlade Srbije Vojislav Koštunica iznio je u utorak pred zastupnicima srbijanskog parlamenta prioritete vlade: Kosovo i Metohija, europska integracija, suradnja s Haškim tribunalom, socijalna i ekonomska politika, borba protiv kriminala i korupcije, i naglasio da o tome postoji puna suglasnost stranaka koje će formirati buduću vladu.
Koštunica je ponovio da Ustav Srbije jasno definira politiku glede Kosova, odnosno da je "Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi dio Srbije".

Rekao je da će svako moguće jednostrano priznavanje neovisnosti Kosova od strane neke države biti tretirano kao neprijateljski čin, kao miješanje u unutarnja pitanja te izazvati posljedice po bilateralne odnose. Ponovio je da Kosovo "ostaje pokrajina unutar Srbije".

Objašnjavajući program vlade Koštunica je istaknuo da je put ka punopravnom članstvu u EU programsko opredjeljenje svake od stranaka koje čine novu vladu.

"Status kandidata za EU je prvi i kratkoročni cilj", rekao je Koštunica i dodao da je zbog toga bitno uspješno okončati suradnju s Tribunalom u Haagu u najkraćem roku što je, kako je naglasio, prije svega u interesu Srbije.

Koštunica je najavio osnivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost koje će koordinirati rad svih sigurnosnih službi u Srbiji.

Skupština Srbije u nastavku sjednice raspravlja o izlaganju mandatara i o predloženom sastavu nove vlade koja bi sukladno Ustavu trebala biti izabrana do ponoći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: