|

Koštunica pobjeđuje, sa i (bez) Kosova!

Koštunica pobjeđuje, sa i (bez) Kosova!
0
w
www.b92.net
27.10.2006. u 11:17
0
komentara
0

dijeljenja
Koštunica pobjeđuje, sa i (bez) Kosova!
Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira događanja na Bliskom istoku i Balkanu.
IFIMES je na osnovu najnovijih događanja analizirao političku situaciju u Srbiji sa posebnim osvrtom na donošenje novog ustava Srbije te najavljenom referendumu za usvajanje prijedloga ustava 28. i 29.oktobra 2006.godine.

Međunarodni institut IFIMES, u krugovima međunarodne zajednice, saznaje da je raspisani referendum u Srbiji posljedica dogovora aktuelne vlasti, opozicije i predstavnika međunarodne zajednice, kojim je dogovoreno da Kosovo bude formalno uvršteno u novi ustav kao sastavni i neotuđivi deo Srbije. Poslije referenduma bi se održali izbori i formirala nova vlada za period od četiri godine. Nakon formiranja nove Vlade Srbije međunarodna zajednica bi razglasila svoju odluku o budućem statusu Kosova, navodi B92. Time bi vlast u Srbiji sebi obezbijedila mandat za naredne četiri godine i ostavila mogućnost da u tom periodu amortizira stanje u zemlji kao posledicu razglašenja odluke o budućem statusu Kosova.

Navodimo i rezultate istraživanja koje je sproveo IFIMES:
1. Da li će te izaći na glasanje na najavljenom referendumu o donošenju novog ustava Srbije 28.i 29.oktobra/listopada 2006.godine?

- DA: 66,10 %
- NE: 33,90 %

2. Da li će te ukoliko budete izašli na glasanje na referendumu, koji će biti održan 28. i 29.oktobra/listopada 2006.godine glasati za donošenje novog ustava Republike Srbije ?

- DA: 95,20 %
- NE: 4,80 %
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.