{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica: Kosovo nikad neće biti neovisno

F
14.10.2007. u 15:15
0
0
Koštunica: Kosovo nikad neće biti neovisno
0
Koštunica: Kosovo nikad neće biti neovisno
Kosovo nikad neće biti neovisna država bez obzira kakvim pritiscima, uvjetovanjima i prijetnjama Srbija bila izložena, izjavio je u nedjelju srbijanski premijer Vojislav Koštunica.
"Kosovo bi moglo biti neovisna država samo ako bi to priznala Srbija, ili ako bi Vijeće sigurnosti prekršilo Povelju Ujedinjenih naroda. Cijeli svijet dobro zna da niti će Srbija priznati neovisnost Kosova, niti će VS prekršiti Povelju UN-a", kazao je Koštunica na skupštini svoje Demokratske stranke Srbije u nedjelju u Beogradu.

Srbija mora sve svoje snage usmjeriti kako bi osigurala što normalniji život Srba na Kosovu i poništila eventualno jednostrano proglašenu neovisnost, naglasio je srbijanski premijer.

"Jednostrano proglašena neovisnost bila bi izvan poretka UN-a, koliko i izvan poretka međunarodnog prava. Jednostrana neovisnost je, kako joj i samo ime kaže, divlja tvorevina i samim time za Srbiju ne bi niti postojala", kazao je Koštunica obraćajući se skupštini svoje stranke, na kojoj bi - kao jedini kandidat - u nedjelju trebao biti ponovo izabran za predsjednika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: