Svijet
0

Kosovski pregovarački tim pozvao kosovske Srbe da se okrenu budućnosti

Klix.ba
Kosovski pregovarački tim ocijenio je u ponedjeljak u Prištini kako je za žaljenje činjenica da je veliki postotak Srba s Kosova sudjelovao u referendumu o novom Ustavu Srbije pozvavši kosovske Srbe da se okrenu budućnosti.

"Pozivamo srpske građane Kosova da se okrenu budućnosti. To znači da budu dio kosovskih institucija i integralni dio Kosova kao države u izgradnji. Budućnost srpske zajednice koja živi na Kosovu je ovdje", poručio je glasnogovornik pregovaračkog tima Skedner Hyseni prenoseći poziv kosovskih institucija da se integriraju i priključe procesima na Kosovu.

"Odgovor na ovaj referendum kod srpske zajednice na Kosovu je za žaljenje. Ali moramo ponoviti da smo naučili na igre koje Srbija igra s toliko važnim dokumentima kao što je Ustav", rekao je Hyseni izrazivši uvjerenje da rezultat referenduma neće imati nikakva utjecaja na proces definiranja statusa Kosova.

Kosovski pregovarački tim je, po njegovim riječima, na svom današnjem sastanku izrazio očekivanje kako nikakav unilateralni potez Beograda neće imati utjecaja na međunarodni proces koji se odvija pod pokroviteljstvom najviših međunarodnih institucija.

Pregovarački tim također je izrazio nadu da će od glavnog izaslanika UN-a za status Marttija Ahtisaarija uskoro dobiti prijedlog rješenja statusa Kosova, rekao je Hyseni.