{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovski pregovarački tim će u Bruxellesu ponuditi Sporazum o dobrosusjedstvu

F
2.10.2007. u 16:50
0
0
Kosovski pregovarački tim će u Bruxellesu ponuditi Sporazum o dobrosusjedstvu
0
Kosovski pregovarački tim će u Bruxellesu ponuditi Sporazum o dobrosusjedstvu
Službena Priština predstaviti će na izravnim pregovorima s Beogradom, 14. oktobra u Bruxellesu, Sporazum o dobrosusjedstvu i prijateljstvu sa Srbijom, koji je i osnova stajališta Prištine za cijelo razdoblje od 120 dana dodatnih pregovora.
On je, nakon današnje sjednice kosovskog tima na kojoj je bilo riječi o pripremama za sastanak sa srpskom stranom u Bruxellesu, kazao kako kosovski pregovarački tim neće ići u Bruxelles s novim idejama te da nikakvih novih ideja neće biti ni tijekom ukupnih dodatnih pregovora sa Srbijom. Prema njegovim riječima, Priština ne očekuje ništa novo niti od sastanka u Bruxellesu, za koji još uvijek nije dobila službeni poziv.

Upitan za ideje o kojima se govori u kuloarima, mogućnosti stvaranja konfederacije, stvaranja dva entiteta ili podjeli Kosova, glasnogovornik Hyseni je kazao da se radi o spekulacijama krugova u Beogradu.

"Za Prištinu, za pregovarački tim i za Kosovo je neprihvatljivo svako rješenje koja je manje od neovisnosti. Neprihvatljiva je svaka ideja o podjeli Kosova u bilom kojem obliku, bilo na entitete, bilo fizička podjela nekog dijela teritorija Kosova", rekao je novinarima Hyseni.

Hyseni je negirao da postoji neki dogovor da se neovisnost Kosova proglasi u aprilu 2008. godine i dodao da se dodatno razdoblje pregovora može okončati i prije 10. prosinca, kada je zadnji rok da međunarodna trojka preda izvješće glavnom tajniku UN-a.

Međunarodna trojka i Kontaktna skupina pozvali su Prištinu i Beograd na nove ideje u daljnjem pregovaračkom procesu. Sadašnja njihova stajališta su dijametralno suprotna - Beograd nudi bitnu autonomiju, a Priština ne pristaje na ništa manje od neovisnosti.

Na današnjoj sjednici pregovaračkog tima bilo je riječi i o skorom posjetu Londonu, na poziv britanskog šefa diplomacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: