{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovski predsjednik pozvao građane Kosova da sačuvaju mir

F
11.12.2007. u 16:41
0
0
Kosovski predsjednik pozvao građane Kosova da sačuvaju mir
0
Kosovski predsjednik pozvao građane Kosova da sačuvaju mir
Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu i civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker pozvali su građane Kosova da pridonesu očuvanju mira i stabilnosti i osudili otvaranje ureda srbijanske Vlade u Mitrovici.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kosovski predsjednik Sejdiu zatražio je od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Beograd kako ne bi provocirao postupcima kao što je bilo jučerašnje otvaranje ureda srbijanske Vlade u sjevernom dijelu Mitrovice.

I Ruecker je to ocijenio provokativnim činom i novinarima izjavio da će iz New Yorka zatražiti uputu o tome kako reagirati na postupak Beograda te da će se o tome konzultirati i s Kontaktnom skupinom.

"Ruecker i ja smo se suglasili da je neprihvatljivo za institucije Kosova i međunarodnu zajednicu otvaranje ureda Vlade Srbije jer to ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti Kosova", rekao je Sejdiu i najavio suprotstavljanje svim pokušajima destabilizacije Kosova.

Sejdiu i Ruecker su razgovarali i o pripremama za sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, 19. ovoga mjeseca koja će biti posvećena Kosovu. Na toj sjednici će, kako je najavljeno, sudjelovati predsjednik Fatmir Sejdiu i mandatar za formiranje nove kosovske vlade Hashim Thaqi, predsjednik Demokratske partije Kosova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: