|

Kosovski predsjednik pozvao građane Kosova da sačuvaju mir

Kosovski predsjednik pozvao građane Kosova da sačuvaju mir
0
F
FENA
11.12.2007. u 16:41
0
komentara
0

dijeljenja
Kosovski predsjednik pozvao građane Kosova da sačuvaju mir
Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu i civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker pozvali su građane Kosova da pridonesu očuvanju mira i stabilnosti i osudili otvaranje ureda srbijanske Vlade u Mitrovici.
Kosovski predsjednik Sejdiu zatražio je od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Beograd kako ne bi provocirao postupcima kao što je bilo jučerašnje otvaranje ureda srbijanske Vlade u sjevernom dijelu Mitrovice.

I Ruecker je to ocijenio provokativnim činom i novinarima izjavio da će iz New Yorka zatražiti uputu o tome kako reagirati na postupak Beograda te da će se o tome konzultirati i s Kontaktnom skupinom.

"Ruecker i ja smo se suglasili da je neprihvatljivo za institucije Kosova i međunarodnu zajednicu otvaranje ureda Vlade Srbije jer to ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti Kosova", rekao je Sejdiu i najavio suprotstavljanje svim pokušajima destabilizacije Kosova.

Sejdiu i Ruecker su razgovarali i o pripremama za sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, 19. ovoga mjeseca koja će biti posvećena Kosovu. Na toj sjednici će, kako je najavljeno, sudjelovati predsjednik Fatmir Sejdiu i mandatar za formiranje nove kosovske vlade Hashim Thaqi, predsjednik Demokratske partije Kosova.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.