{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovska televizija emitirala prilog o paravojnoj postrojbi

F
4.10.2007. u 15:24
0
0
Kosovska televizija emitirala prilog o paravojnoj postrojbi
0
Kosovska televizija emitirala prilog o paravojnoj postrojbi
Radio-televizija Kosova (RTK) objavila je srijedu navečer reportažu o pripadnicima Albanske nacionalne armije (ANA) koju je UNMIK proglasio terorističkom organizacijom. Na snimci se vidi nekoliko naoružanih maskiranih muškaraca koji u crnim odorama vrše ophodnju duž autoceste i zaustavljaju vozila kod Merdara, u blizini granice sa Srbijom.
Jedan od maskiranih muškaraca, koji se predstavio kao zapovjednik postrojbe od 11 članova, izjavio je da oni imaju povjerenje u KFOR ali da su, suočeni s verbalnim i konkretnim prijetnjama o povratku srpskih snaga na Kosovu, prisiljeni vojno se organizirati.

Njihova nakana je, po njegovim riječima, ne dopustiti povratak srpskih vojnih i policijskih snaga na Kosovo.

Glasnogovornik KFOR-a Bertand Bonneau izjavio je za Radio-televiziju Kosova kako će međunarodne snage odlučno reagirati ako naiđu na pripadnike ANA-e.

"Nema više prostora za nasilje na Kosovu", rekao je Bonneau.

Pripadnici ANA-e (Armata Kombetare Shqiptare - AKSH) mogli su se povremeno vidjeti na teritoriju Kosova od završetka sukoba 1999. godine kao i u dijelovima Makedonije.

ANA je u više navrata priopćenjima preko interneta prijetila općim ratom u Makedoniji i tražila ujedinjenje Albanaca s Kosova, iz Makedonije i Albanije.

Radio-televizija Kosova prvi je put objavila snimku pripadnika ANA-e na što je reagirao kosovski premijer Agim Ceku rekavši da je objavljivanje te snimke vrlo loša poruka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: