{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovo: U subotu drugi krug lokalnih izbora u 24 općine

F
5.12.2007. u 11:57
0
0
Kosovo: U subotu drugi krug lokalnih izbora u 24 općine
0
Kosovo: U subotu drugi krug lokalnih izbora u 24 općine
Foto: Reuters
Središnje izborno povjerenstvo Kosova objavilo je rezultate izbora od 17. novembra za predsjednike općina u kojima prednost imaju uglavnom kandidati Demokratske stranke Kosova te odredilo subotu 8. decembra kao definitivan datum za održavanje drugog kruga.
U subotu će se u 24 općine od 30 koliko ih ima na Kosovu održati drugi krug izbora, na kojem će se natjecati po dva kandidata koji su u prvom krugu dobili najviše glasova, ali manje od 50 posto.

U parlamentarnim izborima pobijedila je Demokratska stranka Kosova Hashima Thaqia koja će u budućem kosovskom parlamentu imati 37 zastupnika od 120 koliko ih broji parlament, ali morat će ući u koaliciju kako bi formirao vlast na Kosovu.

Čelnik Demokratske stranke Kosova, Hashim Thaqič, najavio je u srijedu početak konzultacija sa svim političkim subjektima prije nego što donese odluku o formiranju koalicije.

Thaqi je rekao kako prenose mediji kako će najprije voditi konzultacije s političkim strankama koje su se pridružili Demokratskoj stranci prije izbore a potom i s drugim političkim strankama, prvo dakle s predsjednikom Demokratskog Saveza Kosova, Fatmirom Sejdiuom, a potom i s čelnicima drugih političkih subjekata, uključujući i čelnikom Reformističke partije ORA Vetonom Surroim, strankom koja nije prešla izborni prag.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: