|

Kosovo: Sejdiu ocijenio vrlo značajnim posjete Lisabonu, Rimu i Berlinu

Kosovo: Sejdiu ocijenio vrlo značajnim posjete Lisabonu, Rimu i Berlinu
0
F
FENA
9.11.2007. u 12:21
0
komentara
0

dijeljenja
Kosovo: Sejdiu ocijenio vrlo značajnim posjete Lisabonu, Rimu i Berlinu Foto: Reuters
Pregovarački tim Kosova vratio se u četvrtak kasno navečer u Prištinu iz diplomatskih posjeta Lisaboni, Rimu i Berlinu, gdje je razgovarao s tamošnjim ministrima vanjskih poslova o budućem statusu Kosova, nakon četvrtog kruga pregovora s Beogradom, održanim početkom tjedna u Beču.
Vođa Pregovaračkog tima i predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu ocijenio je posjet kosovskog tima uspješnim, dodajući kako su dobili potporu Portugala, koji trenutno predsjedava Europskom unijom, te Italije i Njemačke za brže rješenje statusa Kosova nakon 10. prosinca.

Sejdiu je najavio da će pregovarački tim Kosova ubrzo raspravljati o koracima koje će poduzeti službena Priština te da će svi potezi
kosovskih institucija nakon 10. prosinca, kada će se okončati dodatni pregovarački proces za status, biti poduzeti u koordinaciji s međunarodnom zajednicom.

Kosovski predsjednik ponovo je odbacio svaku drugu ideju za rješenje statusa Kosova osim neovisnosti, dodajući da će se do kraja procesa održati još dva sastanka s Beogradom, uz posredovanje međunarodne trojke, i to 20. studenog u Bruxellesu i posljednji sastanak 26. studenog.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.