{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovo: Nekoliko ozlijeđenih u sukobu lokalnih Srba i KFOR-a

F
7.12.2007. u 23:17
0
0
Kosovo: Nekoliko ozlijeđenih u sukobu lokalnih Srba i KFOR-a
0
Kosovo: Nekoliko ozlijeđenih u sukobu lokalnih Srba i KFOR-a
Nekoliko osoba ozlijeđeno je u sukobu koji se dogodio u petak poslijepodne nakon što je skupina kosovskih Srba kamenjem napala vozila UN-a kojima su civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker i zapovjednik KFOR-a general Xaiver de Marnhac došli u posjet kosovskom selu Goraždevcu, rekli su lokalni izvori.
Kako se navodi u izvješćima, u incidentu koji se dogodio u selu koje se nalazi nedaleko od Peći na zapadu Kosova, Ruecker i De Marnhac nisu ozlijeđeni.

Osiguranje UN-a interveniralo je nakon što je skupina od tridesetak Srba počela je bacati kamenje na vozila UN-a uzvikujući "Ovo je Srbija", ali nije upotrijebilo oružje. Prilikom intervencije pripadnika KFOR-a ozlijeđeno je nekoliko Srba, navodi se u izvješćima.

Prištinska Radio televizija 21, javila je da je skupina lokalnih Srba, nezadovoljna posjetom Rueckera i Marnhaca, napala nekoliko albanskih novinara i Rueckerovo osiguranje, što je izazvalo intervenciju pripadnika KFOR-a.

Prema srpskim izvorima, tuča se dogodila kada su Rucker i general De Marnhac započeli razgovor s dvojicom Srba koji rade u UNMIK-ovu uredu u Goraždevcu, a skupina Srba okupljenih ispred te zgrade zahtjevala je da razgovaraju s njima, a ne sa onima "koji nisu predstavnici srpskog naroda".

"Osiguranje je reagiralo kada su oni u namjeri da razgovaraju s civilnim upraviteljem UN-a pokušali ući u zgradu", navode srpski izvori iz Goraždevca i dodaje da je potom izbila masovna tučnjava "golorukog naroda i do zuba naoružanog osiguranja".

Sastanak je potom prekinut, a Ruecker i De Marnhac, kao i skupina novinara koji su stigli autobusom KFOR-a, napustili su Goraždevac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: