|

Kosovo: Istraga protiv najviših dužnosnika UNMIK-a

Kosovo: Istraga protiv najviših dužnosnika UNMIK-a
0
F
FENA
31.10.2007. u 17:53
0
komentara
0

dijeljenja
Kosovo: Istraga protiv najviših dužnosnika UNMIK-a
Istražitelji UN-ova ureda za kontrolu -OIOS (Office of Internal Oversight Services) proširili su istragu protiv najviših dužnosnicima UNMIK-a i zaplijenili hard-disk s računala civilnog upravitelja UN-a Joachima Rueckera, njegova zamjenika Stevena Schooka i posebnog savjetnika Alexandra Borga Olivera, objavio je u srijedu prištinski neovisni dnevnik na albanskome "Express" navodeći da se sumnja na zlouporabu velikih financijskih sredstava i kršenje zakona.
Istraga je bila prvo pokrenuta protiv Stevena Schooka, a sada je proširena i protiv samog civilnog upravitelja UN-a Joachima Rueckera i njegova posebnog savjetnika Alexandra Borga Olivera.

Ruecker i Schook već se nekoliko dana ne nalaze na Kosovu, no istražitelji su u njihovu odsustvu pretražili njihove urede i oduzeli potrebnu dokumentaciju.

Prema pisanju prištinskog lista, Schook i Borg Oliver su pod istragom zbog umiješanosti u poslove izgradnje nove termoelektrane Kosova C kao i u opskrbu kerozinom prištinske zračne luke.

Glasnogovornik UNMIK-a Alexander Ivanko izjavio je za Express da ne može ni opovrgnuti ni potvrditi da je istraga u tijeku niti dati dodatna objašnjenja.

Po pisanju Expressa, trojica visokih dužnosnika UNMIK-a sumnjiče se za zloporabe velikih financijskih sredstava i kršenja zakona na Kosovu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.