Nije se oglašavao
0

Korisnici Twittera pomoć za Amazoniju traže od Jeffa Bezosa, vlasnika firme Amazon

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dok u Brazilu i drugim zemljama Južne Amerike bijesne požari, korisnici društvene mreže Twitter pozivaju osnivača kompanije Amazon i najbogatijeg čovjeka na svijetu, Jeffa Bezosa, da pomogne da se spase prašume Amazonije.

Prema pisanju "Business Insidera", twitteraši su počeli da apeluju na Bezosa, koji s Amazonijom nema nikakve veze osim što njegova firma nosi naziv po rijeci Amazon.

Korisnici društvenih mreža smatraju da bi trebalo da iskoristi svoj uticaj da pomogne, a sugerisano mu je i da bi to bio odličan marketinški potez za kompaniju Amazon.
Bezos se do sada nije oglašavao povodom rekordnog broja požara u prašumi koju zovu "pluća svijeta".

Prethodnih sedmica požari su privukli pažnju međunarodne javnosti, a poziv na djelovanje objavili su, između ostalih, predsjednik Francuske Emmanuel Macron te premijer Kanade Justin Trudeau.

Ove godine prašuma u Amazoniji imala je rekordnih 74.000 požara, što je u odnosu na 2018. godinu ukupno 40.000. Masivna prašuma sada gori još brže, pri čemu je u posljednjih nekoliko sedmica prijavljeno 10.000 požara.

[TWITTER]1164649495092760576[/TWITTER]

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro nema trenutne planove za borbu protiv požara, odbacujući ih kao dio uobičajene sušne sezone Južne Amerike.