|

Kongresmenka Giffords se brzo oporavlja

Kongresmenka Giffords se brzo oporavlja
0
S
Sarajevo-x.com
10.2.2011. u 08:56
1
komentara
0

dijeljenja
Kongresmenka Giffords se brzo oporavlja Gabrielle Giffords
Kongresmenka Gabrielle Giffords se nastavlja brzo oporavljati nakon što je u atentatu koji se dogodio prije mjesec dana teško ranjena u glavu. Prema riječima doktora u centru za rehabilitaciju TIRR Memorial Hermann, Giffordsova može sve bolje pričati, što je rezultat rigoroznih terapija kojima je podvrgnuta.
Glasnogovornik kongresmenke Giffords, C.J. Karamargin, u telefonskom je razgovoru za Houston Chronicle u srijedu izjavio da je njegova šefica nedavno počela ponovo pričati i da često izgovara više od jedne riječi. Jednog jutra je za doručak naručila tost.

Oporavak Giffordsove "svjetlosnom brzinom" je posljednje veliko dostignuće centra za rehabilitaciju TIRR Memorial Herman. Kongresmenka je prije mjesec dana teško ranjena u atentatu koji se dogodio u Tucsonu. Šest ljudi, uključujući devetogodišnju djevojčicu i federalnog sudiju, ubijeno je ispred prodavnice gdje je Giffordsova organizovala politički skup. Tada je povrijeđeno 13 ljudi.

Kongresmenka je 26. januara prebačena na Institut za istraživanje i rehabilitaciju, elitni rehabilitacijski centar bolnice Memorial Hermann, nakon što je dvije sedmice provela na intenzivnoj njezi u Univerzitetskom medicinskom centru u Tucsonu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...