|

Kongresmen predložio opoziv potpredsjednika Cheneyja

Kongresmen predložio opoziv potpredsjednika Cheneyja
0
F
FENA
7.11.2007. u 11:00
0
komentara
0

dijeljenja
Kongresmen predložio opoziv potpredsjednika Cheneyja
Dnevnik Los Angeles Times piše u srijedu o burnoj i prilično nenadanoj raspravi u Zastupničkom domu o prijedlogu kongresmena Dennisa Kucinicha da počne postupak opoziva američkog potpredsjednika Richarda Cheneyja.
Kucinich smatra da je Cheney prekršio zakletvu koju je dao prilikom stupanja na svoj položaj, i to zato jer je, kako je to formulirao Kucinich, "svjesno manipulirao obavještajnim informacijama u cilju varanja javnosti i Kongresa, u vezi s navodnom prijetnjom od iračkog oružja za masovno uništavanje".

Iako jedan od aspiranata za Bijelu kuću, Kucinich je u svojoj Demokratskoj stranci prilično marginalna figura. Vrh demokrata nije želio da se Kucinichev prijedlog uopće šalje u Odbor za pravosuđe, koji se o njemu treba izjasniti prije nego što u Zastupničkom domu počne i službena rasprava o opozivu.

Demokratska stranka, naime, smatra da ima važnije ciljeve od impeachmenta (postupaka opoziva) potpredsjednika države, koji bi možda zadovoljio liberalnu bazu stranke, ali bi vjerojatno ozlojedio prosječnog građana, koji želi da se Kongres bavi životnijim problemima, piše Los Angeles Times.

Zanimljivo je da su se republikanci prvo jasno usprotivili i samoj raspravi o impeachmentu Dicka Cheneyja, ali su se onda predomislili i otprilike rekli - "ako vi, demokrati zaista o tome želite raspravljati, neka vam, te su i oni glasali da se prijedlog pošalje u Odbor za pravosuđe", piše dnevnik iz Los Angelesa.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.