{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konflikt između Rusije i Gruzije "tužna realnost"

F
9.8.2008. u 20:43
0
1
Konflikt između Rusije i Gruzije "tužna realnost"
0
Konflikt između Rusije i Gruzije "tužna realnost"
Foto: AP
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) danas je izrazio žaljenje zbog eskalacije sukoba između Rusije i Gruzije oko Južne Osetije u trenutku dok se održavaju Olimpijske igre u Pekingu.
"To nije ono što svijet želi da vidi. To je u suprotnosti s onim što predstavlja olimpijski ideal", rekla je novinarima predstavnica za štampu MOK-a Gisele Davis, prenijela je agencija Reuters.

"Mi samo možemo da prenesemo kako ideal sporta treba da zbližava ljude. To je vrlo kompleksno pitanje, i nije na MOK-u da ocjenjuje perspektivu onoga što se dešavalo", dodala je ona.

Davis je još navela da se predsjednik MOK-a Jacques Rog jučer sreo s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, ali da pitanje konflikta nije spominjano.

Najnoviji konflikt također je podstakao strahovanja u vezi priprema zimske Olimpijade u Sočiju 2014. godine, nekoliko stotina kilometara od zapadne granice sa Gruzijom.

Davis je rekla da je još rano procjenjivati efekte sukoba na pripreme za igre u Sočiju.

"Tužna je realnost da su neke zemlje učesnice Olimpijade u ratu. Bilo bi pogrešno ovdje i sada davati procjene u vezi događaja koji je tek za nekoliko godina", kazala je ona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: