Pohlepa ili?
226

Kompanija OceanGate se nije opametila: U ponudi nova putovanja do Titanika

V. K.
Uprkos tome što je podmornica kompanije OceanGate nedavno implodirala i time prouzrokovala smrt pet osoba, čini se kako organizatori "putovanja" ne namjeravaju odustati od ovih ekspedicija.

Naime, na zvaničnoj stranici OceanGatea i dalje se mogu vidjeti ponude za putovanja na olupinu Titanika, ali i druge "ekspedicije".

"Svaka ekspedicija košta 250.000 dolara po osobi, nudi jedno ronjenje pod vodom, privatni smještaj, neophodnu obuku i ekspedicijsku opremu. Maksimalni kapacitet podmornice ograničen je na šest osoba", navodi se.

Također, naglašava se kako putnici na ovakvim putovanjima dobijaju uzbudljivo i jedinstveno iskustvo.

"Podmornica će vam pružiti ne samo uzbudljivo i jedinstveno iskustvo putovanja već će pomoći i naučnoj zajednici da sazna više o olupini i dubokom okeanskom okruženju. Svako ronjenje također ima naučni cilj i na stranici možete saznati više o našim istraživanjima", navodi se na stranici kompanije.

Podsjetimo, kompanija OceanGate organizovala je putovanje za pet osoba, a podmornica je dan nakon zarona izgubila komunikaciju sa brodom i površinom. Nakon višednevne potrage, utvrđeno je kako je podmornica implodirala što putnicima nažalost nije ostavilo ni promil šanse za preživljavanje u tako ekstremnim uslovima i na velikoj dubini.