{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolaps na Heathrowu

F
28.3.2008. u 12:18
0
0
Kolaps na Heathrowu
0
Kolaps na Heathrowu
Dugo očekivano otvaranje Terminala 5 na londonskom aerodromu Heathrow u četvrtak je proteklo u sjenci dugih redova putnika, poremećenog reda letenja i otkazivanja putovanja.
U jednom trenutku je čak bila suspendirana predaja prtljaga, a kompanija British Airways, koja je jedini korisnik novog terminala, izvinila se putnicima zbog, kako je saopćeno, "početnih problema".

Putnici koji putuju s Terminala 5 na londonskom aerodromu Heathrow imat će probleme s odlascima i danas.

British Airways, koji ima ekskluzivno pravo na korištenje Terminala 5 , saopćio je da će danas morati da otkaže oko 20 posto planiranih letova.

Kad su nevolje za putnike počele, iz British Airwaysa je rečeno da su zastoji i pometnja posljedica upoznavanja aerodromskog osoblja s novim, modernim, terminalom - posebno u sektoru preuzimanja i izdavanja prtljaga.

Najmanje 33 leta ka bližim destinacijama jučer je otkazano zbog novog, još neuhodanog sistema primanja prtljaga na aerodromu i u avione su mogli da uđu samo putnici sa ručnim prtljagom, prenijela je agencija Reuters.

British Airways je saopćila da 80 posto svojih letova obavi preko tog terminala, uključujući i prekookeanske letove, i da će danas sve funkcionirati, te da će u avion moći da uđu svi putnici.

Neki putnici proveli su noć na aerodromu odbijajući da plate smještaj u obližnjem hotelu iako su im aerodromski zvaničnici obećali da će nadoknaditi te troškove.

Novi Terminal 5 londonskog aerodroma Heathrowu najveći je zatvoreni prostor čija je veličina oko 50 fudbalskih igrališta i najprometniji je međunarodni aerodrom u svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: