|

"Koha ditore": Francuska za neovisnost Kosova u 2008.

"Koha ditore": Francuska za neovisnost Kosova u 2008.
0
F
FENA
19.10.2007. u 14:00
0
komentara
0

dijeljenja
"Koha ditore": Francuska za neovisnost Kosova u 2008.
Službena Francuska će predstavnicima Kosova u nedjelju u Parizu prenijeti stajalište da treba sačekati kraj pregovaračkog procesa, kao i preporuku da se jednostrano proglašenje neovisnosti, ako pregovori ne uspiju, odgodi za januar 2008., tvrdi u petak prištinski dnevnik na albanskome "Koha ditore".
Pozivajući se na visoke dužnosnike u Parizu, prištinski dnevnik piše kako će Francuska insistirati na konsenzusu unutar Kontaktne skupine kako bi se proces okončao kao što je i počeo, zajedno s međunarodnom zajednicom.

Kosovski pregovarački tim će u nedjelju biti gost francuskog ministra
vanjskih poslova Bernarda Kouchnera, koji je bio i prvi civilni upravitelj UN-a na Kosovu.

Francuska, prema izvorima "Kohe ditore", nije promijenila snažnu potporu koju daje planu izaslanika UN Marttija Ahtisaarija o nadgledanoj neovisnosti za Kosovo, a slično je i stajalište Velike Britanije, tvrdi list.

Po pisanju lista, Francuska podupire stajalište da je 10. prosinca posljednji rok u pregovorima o statusu Kosova, što će kosovskom izaslanstvu navodno biti ponovljeno na sastanku u Parizu. List, pozivajući se na visoke izvore, tvrdi da će predstavnicima Kosova biti potvrđena "jamstva za potporu Francuske proglašavanju neovisnosti u
siječnju 2008. godine".

Kosovski pregovarački tim će poslije susreta u Parizu otputovati u Beč na treći krug izravnih razgovora s izaslanstvom Beograda, koji se održava u ponedjeljak.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.