{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kofi Annan u posjeti Haškom tribunalu

F
12.4.2006. u 19:02
0
0
Kofi Annan u posjeti Haškom tribunalu
0
Kofi Annan u posjeti Haškom tribunalu
Međunarodni kazneni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) u srijedu je ugostio Kofija Annana, generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.
U okviru posjete međunarodnim pravosudnim institucijama smještenim u Haagu povodom 60. godišnjice Međunarodnog suda pravde (ICJ), generalni sekretar UN-a posjetio je ICTY i sastao se s predsjednikom toga suda sucem Faustom Pocarom i glavnom tužiteljicom Carlom Del Ponte, te se također obratio osoblju ICTY-a.

Predsjednik suda Fausto Pocar upoznao je Annana s najnovijim mjerama poduzetim u pogledu provođenja strategije okončanja rada suda, uključujući pojačanu saradnju s domaćim sudovima u ex-Jugoslaviji i prosljeđivanje predmeta.

Generalni sekretar UN-a i predsjednik ICTY-a su razgovarali i o aktivnostima Tužilaštva, naročito o potrebi da se Radovan Karadžić i Ratko Mladić što prije uhapse i prebace u Scheveningen.

Kofi Annan je ponovio potrebu da svi preostali osumnjičenici budu uhapšeni i prebačeni u ICTY u sklopu napora međunarodne zajednice da se okonča njihovo nekažnjavanje, navodi se u saopćenju iz Haškog suda.

U obraćanju osoblju ICTY-a Annan je zahvalio uposlenima na njihovim naporima i dodao: "Svojim radom vi šaljete poruku onima koji čine ratne zločine da neće ostati nekažnjeni."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: