{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kofi Annan u posjeti Haškom tribunalu

F
12.4.2006. u 19:02
0
0
Kofi Annan u posjeti Haškom tribunalu
0
Kofi Annan u posjeti Haškom tribunalu
Međunarodni kazneni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) u srijedu je ugostio Kofija Annana, generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.
U okviru posjete međunarodnim pravosudnim institucijama smještenim u Haagu povodom 60. godišnjice Međunarodnog suda pravde (ICJ), generalni sekretar UN-a posjetio je ICTY i sastao se s predsjednikom toga suda sucem Faustom Pocarom i glavnom tužiteljicom Carlom Del Ponte, te se također obratio osoblju ICTY-a.

Predsjednik suda Fausto Pocar upoznao je Annana s najnovijim mjerama poduzetim u pogledu provođenja strategije okončanja rada suda, uključujući pojačanu saradnju s domaćim sudovima u ex-Jugoslaviji i prosljeđivanje predmeta.

Generalni sekretar UN-a i predsjednik ICTY-a su razgovarali i o aktivnostima Tužilaštva, naročito o potrebi da se Radovan Karadžić i Ratko Mladić što prije uhapse i prebace u Scheveningen.

Kofi Annan je ponovio potrebu da svi preostali osumnjičenici budu uhapšeni i prebačeni u ICTY u sklopu napora međunarodne zajednice da se okonča njihovo nekažnjavanje, navodi se u saopćenju iz Haškog suda.

U obraćanju osoblju ICTY-a Annan je zahvalio uposlenima na njihovim naporima i dodao: "Svojim radom vi šaljete poruku onima koji čine ratne zločine da neće ostati nekažnjeni."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: