Čistačica pa milionerka
1

Ko je tajanstvena Svetlana iz "Pandora papira": Putinova ljubavnica i majka njegovog djeteta?

M. G.
Svetlana Krivonogih i Vladimir Putin: Jesu li istinite glasine?
Svetlana Krivonogih i Vladimir Putin: Jesu li istinite glasine?
Među milionima dokumenata koji su unutar "Pandora papira" procurili iz 14 agencija za osnivanje offshore kompanija osvanulo je ime Putinove navodne ljubavnice, Svetlane Krivonogih, za koju su ruski mediji i ranijih godina pisali da ima dijete s njim.

Ti dokumenti otkrivaju tajnu imovinu od čak 100 miliona dolara, uključujući luksuznu nekretninu u Monaku vrijednu 4 miliona dolara, koja pripada Svetlani Krivonogih.

Dokumenti otkrivaju da je Krivonogih kupila luksuzni stan vrijedan 4.1 milion dolara u septembru 2003. godine putem offshore tvrtke prijavljene na Britanskim Djevičanskim otocima nazvane "Brockville Development Ltd." i to u periodu nakon što je rodila djevojčicu po imenu Luiza Rozova, za koju su pojedini ruski mediji pisali da joj je upravo Putin otac.

Portal koji je o tome pisao prošle godine, u međuvremenu je zabranjen u Rusiji.

O misterioznoj Ruskinji nema mnogo javno dostupnih informacija, međutim, kako su istražili pojedini ruski mediji, Svetlana je skromnog porijekla, a Putina je upoznala još devedesetih godina prošlog stoljeća. Poznato je da je bila studentica ekonomije i da je radila kao čistačica u jednoj trgovini.

Putina je upoznala u tom periodu, u vremenu dok još nije bio predsjednik Rusije. Veza je navodno trajala do 2003.-2004. godine, kada je Svetlana rodila kćer Luizu.

Kćerka iz navodne veze Putina i Krivonogih Luiza
Kćerka iz navodne veze Putina i Krivonogih Luiza

Njena kćerka Luiza, koja danas ima 18 godina, sama je pokrenula priče o svom pravom ocu u intervjuima. Sama je priznala da je izuzetno slična Putinu, no odbila je potvrditi ili poreći da je Putin njen otac.