{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klimatske promjene i Bushov poklon Blairu

F
8.6.2007. u 17:00
0
0
Klimatske promjene i Bushov poklon Blairu
0
Klimatske promjene i Bushov poklon Blairu
Dogovor učesnika samita osam najrazvijenijih zemalja svijeta o mjerama borbe protiv klimatskih promjena u petak je središnja vanjskopolitička tema na stranicama londonske štampe. Svi otočni listovi opširno izvještavaju o Baltičkom paktu, kako neki od njih nazivaju kompromisni dogovor učesnika samita G-8 o borbi protiv klimatskih promjena.
The Times tvrdi da je predsjednik SAD-a George W. Bush odlučio svrstati Ameriku uz kampanju koju su Ujedinjene nacije povele u borbi protiv emisije plinova s učinkom staklenika kao oproštajni poklon britanskom premijeru Tonyju Blairu, koji se krajem juna povlači sa dužnosti.

Daily Telegraph smatra da klimatski kompromis postignut u Heilingendammu, izostavljanjem konkretnih parametara za smanjenje ispuštanja štetnih plinova, ide naruku Bushu ali da promjena političke klime na drugoj strani Atlantika ipak budi nadu.

Bez američke saradnje najveći svjetski zagađivači, Kina i Indija, ne bi počeli da sa razvijenima dijele teret smanjenja emisije ugljičnog dioksida, smatra Daily Telegraph.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: