{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klimatske promjene i Bushov poklon Blairu

F
8.6.2007. u 17:00
0
0
Klimatske promjene i Bushov poklon Blairu
0
Klimatske promjene i Bushov poklon Blairu
Dogovor učesnika samita osam najrazvijenijih zemalja svijeta o mjerama borbe protiv klimatskih promjena u petak je središnja vanjskopolitička tema na stranicama londonske štampe. Svi otočni listovi opširno izvještavaju o Baltičkom paktu, kako neki od njih nazivaju kompromisni dogovor učesnika samita G-8 o borbi protiv klimatskih promjena.
The Times tvrdi da je predsjednik SAD-a George W. Bush odlučio svrstati Ameriku uz kampanju koju su Ujedinjene nacije povele u borbi protiv emisije plinova s učinkom staklenika kao oproštajni poklon britanskom premijeru Tonyju Blairu, koji se krajem juna povlači sa dužnosti.

Daily Telegraph smatra da klimatski kompromis postignut u Heilingendammu, izostavljanjem konkretnih parametara za smanjenje ispuštanja štetnih plinova, ide naruku Bushu ali da promjena političke klime na drugoj strani Atlantika ipak budi nadu.

Bez američke saradnje najveći svjetski zagađivači, Kina i Indija, ne bi počeli da sa razvijenima dijele teret smanjenja emisije ugljičnog dioksida, smatra Daily Telegraph.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: