Lider ruske pokrajine Kalymkia
0

Kirsan Ilyumzhinov: "Oteli su me vanzemaljci"

Sarajevo-x.com
Kirsan Ilyumzhinov
Kirsan Ilyumzhinov
Ruski predsjednik Dmitry Medvedev naredio je hitnu istragu političara koji tvrdi da su ga oteli vanzemaljci. Kirsan Ilyumzhinov, lider južne pokrajine Kaylmkije, rekao je u TV emisiji, koja se emituje u primarnom terminu, da ga je oteo svemirski brod i da je sreo vanzemaljce obučene u žuta odijela.

Putin je naredio istragu, jer se boji da je Ilyumzhinov otkrio državnu tajnu. Ilyumzhinov je na gostovanju na TV Channel One 26. aprila rekao da je proveo nekoliko sati u društvu aliena. Izjavio je da su ga posjetili u njegovom stanu u centru Moskve 18. septembra 1997. godine.

Političar je rekao da je spavao kada je čuo kako ga neko zove sa balkona. Izašao je vani i vidio svemirski brod. Ušao je unutra i vidio likove nalik ljudskim u žutim odijelima. Ilyumzhinov je izjavio da nije mogao komunicirati sa vanzemaljcima.

"Često su me pitali koji jezik sam koristio da pričam s njima. Komunikacija je bila na nivou razmjene ideja", rekao je Ilyumzhinov, prenosi The Sun.

Zatim je rekao da je sa vanzemaljcima obišao njihov brod, koji je na Zemlju stigao kako bi uzeo uzorke. Kako tvrdi, za svoju priču ima nekoliko svjedoka.

Ilyumzhinov se 17 godina nalazi na čelu male budističke regije na obalama Kaspijskog mora. Bivši biznismen i milioner poznat je po ekscentričnom karakteru. Predsjednik je Svjetske šahovske federacije, a potrošio je desetine miliona dolara kako bi od svoje pokrajine napravio raj za šahiste.