Sve češći napadi
0

Kinez nožem i sjekirom ubio dvije, a ranio sedam osoba

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kinez naoružan nožem i sjekirom usmrtio je dvije osobe, a ranio sedam, među kojima i i dvije 18-mjesečne bebe u pokrajini Shaanxi. Kineske agencije navode da se nakon tog napada desio još jedan i to u priobalnoj oblasti Guangsi gdje su na smrt izbodene dvije žene i trogodišnja djevojčica, a povrijeđeno je i šestogodišnje dijete.

Napadač, Song Lirong (35), se, navodno, posvađao sa suprugom te se zaputio ka selu Songjiapo u sjeverozapadnoj pokrajini Shaanxi gdje je izveo svoj krvavi pohod, objavila je vladina agencija Xinhua.

Vjerujući da su zbog njegove prepirke krivi i susjedi Song se sa kuhinjskim nožem i sjekirom uputio i u obližnje kuće.

"Stajao je ispred moje kuće i dozivao me", kazala je Gao Aiqin koju je Lirong gađao sjekirom u glavu.

Pedesetčetverogodišnja Aiqin sva krvava utrčala je u kuću, zaključala vrata i pozvala pomoć.

No, napadač se nije zaustavio u svom krvavom pohodu već je sjekirom udario 22-godišnju Gong Zhilan koja je u tom trenutku razgovarala sa svekrvom Zhang Fengmei držeći u naručju bebu.

Razjareni Kinez nakon tog napada ušao je u kuću 59-godišnje žene usmrtivši je na licu mjesta i teško povrijedivši njenu unuku.Također ukrao je novac i motocikl kako bi pobjegao.

Mediji su izvijestili kako je u bolnici podlegla i 39-godišnja žrtva suludog Kineza koja je imala teške povrede glave.

"On je životinja. Izgubio je razum. Napadao je samo žene i djecu. Većina muškaraca u selu je starije dobi i niko nije uspio da ga zaustavi", kazao je sin jedne žene koju je Song napao.

Policija je uhapsila Song Lirong, no nažalost, do hapšenja Kinez je ubio dvije i teško povrijedio sedam osoba, među kojima i dvije bebe.

U drugom napadu koji se desio rano jutrost u priobalnoj oblasti Guangasi u Lijudžu Jang Chingming (37) na smrt je izbo dvije žene, trogodišnju djevojčicu i teško povrijedio jedno dijete. Kada je pokušao da pobjegne s lica mjesta, ubila ga je masa ljudi koji su se tu nalazili.

Podsjećamo, u subotu je jedan Kinez nožem ubio osmero ljudi, među kojima i svoju majku, suprugu i kćerku.