{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina zabranila televizijama da emituju trilere, drame, detektivske filmove...

S
6.5.2011. u 16:23
0
7
Kina zabranila televizijama da emituju trilere, drame, detektivske filmove...
0
Kina zabranila televizijama da emituju trilere, drame, detektivske filmove...
Televizijske stanice širom Kine u petak su dobile naredbu da u naredna tri mjeseca ne smiju emitirati program u kojem se prikazuju detektivi, špijuni, filmovi poput trilera i drame, prenosi BBC.
Ovo su potvrdili iz regulatorne agencije za medije u Kini. Naime, radi se o tome da komunistička partija u Kini 1. jula slavi 90 godina postojanja i vlasti žele da se umjesto ovih navedenih sadržaja puštaju oni koji slave partiju.

Vlada želi da milioni Kineza na ovaj način, kako je saopćeno, dobiju zdravu patriotsku propagandu uoči proslave godišnjice osnivanja partije.

Wang Weiping, zamjenik načelnika odjela drame na kineskoj državnoj televiziji, ovaj tromjesečni period je nazvao "razdobljem propagande".

"Postoje deseci dobrih TV drama koje se odnose na osnivanje stranke, sada ih TV stanice mogu prikazati", kaže Weping. Ovo nije ništa neuobičajno u zemlji kakva je Kina, gdje se vrlo često dešava da vlada izda naloge o tome kakav program se smije, a kakav ne smije emitovati.

Ouyang Lina, uposlenik jedne od tamožnjih televizija, kaže kako TV stanice moraju uvijek biti spremne da naprave novi raspored i da ubace druge sadržaje u program, te da uglavnom ne pitaju zbog čega im se takvo nešto naređuje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: