|

Kina pokreće bazu podataka bračnih registara

Kina pokreće bazu podataka bračnih registara
0
S
Sarajevo-x.com
26.12.2011. u 15:26
0
komentara
0

dijeljenja
Kina pokreće bazu podataka bračnih registara Foto: Ilustracija
Kina će pokrenuti nacionalnu online bazu podataka o brakovima u toj državi kako bi spriječila bigamiju. Međutim, online baza podataka zabrinula je mnoge Kineze da im se na taj način narušava privatnost.
Kineska vlada objavila je planove o pokretanju baze podataka u narednim godinama uprkos vijestima kineske državne agencije Hinhua koja je javila da su hakeri dobili podatke od šest miliona korisnika iz kineske Software programske mreže.

Slučaj hakiranja proširio je paniku u Kini i zato su mnogi građani zabrinuti zbog nove vladine baze podataka. Ministar civilnih poslova odbacio je glasine i rekao da je već 20 provincija pristupilo digitalizaciji bračnih registara. Iz ministarstva je javljeno da će centralizovana baza podataka onemogućiti pokušaje bigamije.

Bigamija je problem u Kini jer mnogi parovi žive odvojeno zbog posla. Baza podataka će sadržati podatke o brakovima od 1949. godine pa do sada, a bit će završena u narednih pet godina.

"Bračni registri će biti pregledni i spriječit će ilegalne brakove i pokušaje bigamije", rekao je zamjenik ministra civilnih poslova Dou Yupei, prenosi CNN.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.