Svijet
0

Kina: Pod istragom policajac koji je bacio bebu na tlo i slomio joj lobanju

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kineske vlasti istražuju okolnosti pod kojima je jedan policajac od roditelja uzeo sedam mjeseci staru djevojčicu i bacio je na tlo, pri čemu joj je slomio lobanju, javili su kineski mediji.

Guo Zengxi, policajac iz kineskog grada Linzhou, u provinciji Henan, bio je na putu prema karaoke baru nakon što je popio piće s prijateljima, kada je vidio roditelje sa bebom te se kladio sa prijateljima da je riječ o lutki. Potom je prišao roditeljima i zgrabio dijete od njih te ga bacio na pod. Incident se desio prošlog mjeseca.

Bebi je slomljena lobanja i prevezena je u bolnicu, a njeno liječenje će biti nastavljeno u Pekingu. Guo, koji je bio na dužnosti u to vrijeme, dobio je 15 dana disciplinskog zatvora nakon incidenta, ali bez dodatne kazne. Slučaj je izazvao veliki bijes u javnosti, što se proširilo kineskim društvenim mrežama na internetu, uz obećanje vlasti da će djelovati, prenosi AFP.

Gradski zvaničnici navode da će istraga u vezi sa ovim slučajem biti provedena prema zakonskim procedurama, te da neće biti nikakvih olakšavajućih okolnosti za policajca.

Prošlog mjeseca se u Kini desio sličan incident, kada je muškarac bacio dvogodišnju djevojčicu na tlo nakon svađe zbog parkinga sa njenom majkom. Djevojčica je od povreda umrla nekoliko dana poslije tog događaja.