Nakon vojne industrije
12

Kim Jong-un je još uvijek u Rusiji: Pogledao predstavu, obilazi i prehrambena preduzeća

SRNA/Klix.ba
Sjevernokorejski lider Kim Jong-un posjetit će preduzeća prehrambene industrije u oblasti Primorje u Rusiji, a prema procjenama, zadovoljan je dosadašnjim rezultatima posjete, izjavio je ruski ambasador u Sjevernoj Koreji Aleksandar Macegora
"Koliko mogu da procijenim, on je zadovoljan rezultatima posjete, mada posjeta još nije završena", rekao je Macegora novinarima.

Macegora je jučer rekao da je Kim Jong-un zainteresovan za širok spektar pitanja interakcije između Rusije i Sjeverne Koreje.

U međuvremenu, lider Sjeverne Koreje gledao je baletsku predstavu Petra Čajkovskog "Uspavana ljepotica" u Vladivostoku i bio je impresioniran, javio je radio "Glas Koreje".

Macegora je rekao ranije da je sam Kim Jong-un izrazio želju da vidi baletsku predstavu jer veoma voli umjetnost.

Ranije je Kim Jong-un imao priliku posjetiti rusku kompaniju Yuri Gagarin Komsomolosk-on-Amur za proizvodnju aviona. Top prilikom je obišao objekte za projektovanje i sastavljanje aviona, a u nekim je čak i bio kako bi bliže vidio rusku vojnu tehnologiju.

Također se sastao i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a posjeta je otvorila spekulacije o potencijalnoj razmjeni oružja između dvije države.