|

Kim Dotcom ostao bez novca

Kim Dotcom ostao bez novca
3
S
SRNA
26.11.2014. u 09:40
14
komentara
3

dijeljenja
Kim Dotcom ostao bez novca Kim Dotcom (Foto: Arhiv/AFP)
Internetski preduzetnik Kim Dotcom, jedan od najtraženijih cyber bjegunaca, izjavio je da je potrošio sav svoj novac tokom trogodišnje pravne borbe protiv zahtjeva za izručenje u SAD po optužbi za pirateriju.
Dotcom, stanovnik Novog Zelanda, koji je nekada posjedovao kolekciju automobila oldtajmera i veliku kuću, a velike sume trošio na luksuzna putovanja po svijetu, rekao je da se njegovo bogatstvo istopilo usljed velikih pravnih troškova i da su ga njegovi advokati napustili.

Ovaj njemački državljanin trebalo bi sutra da se pojavi pred sudom u Novom Zelandu, kada će možda biti zadržan u pritvoru zbog navodnog kršenja uslova puštanja na slobodu uz plaćanje kaucije.

Saslušanje o zahtjevu za izručenje biće održano sredinom 2015. godine.

Dotcom, poznat i pod imenom Kim Schmitz, optužen je za masovno kršenje autorskih prava povodom rada web sajta za dijeljenje fajlova Megaupload, koji je osnovao 2005. godine.

"Moj pravni tim nedavno je podnio ostavku zato što sam ostao bez novca nakon što sam potrošio deset miliona dolara u pokušaju da se odbranim. Zvanično sam bankrotirao", rekao je Dotcom putem videoveze na telekonferenciji u Londonu.

Megaupload je na vrhuncu popularnosti zauzimao četiri posto ukupnog saobraćaja na internetu, a njegovi korisnici su skladištili i dijelili fajlove raznih sadržaja, od snimaka sa vjenčanja do holivudskih filmova.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...