|

Kim Dotcom najavio ponovno aktiviranje Megauploada u 2017. godini

Kim Dotcom najavio ponovno aktiviranje Megauploada u 2017. godini
20
Klix.ba
11.7.2016. u 15:54
12
komentara
20

dijeljenja
Kim Dotcom najavio ponovno aktiviranje Megauploada u 2017. godini Foto: EPA
Internetski poduzetnik Kim Dotcom planira ponovo pokrenuti servisa za pohranjivanje podataka Megaupload u januaru 2017. godine.
Originalni Megaupload bio je izuzetno popularan i pretpostavljalo se da je imao 50 miliona korisnika dnevno. Novi servis aktivirat će račune svih bivših korisnika originalnog Megauploada.

Planove o reaktiviranju ovog servisa njemački poduzetnik s adresom u Novom Zelandu najavio je u tvitovima. Rekao je da bi službeno trebao početi raditi 20. januara, pet godina od dana kada je u njegov dom upala policija kako bi istražila ogromnu količinu piratskog materijala dostupnog na Megauploadu.

Od tada Dotcom vodi pravnu borbu protiv optužbi da je profitirao od osoba koje su zloupotrebljavale Megaupload i da treba vratiti imovinu koja mu je tada oduzeta. Bori se i protiv izručenja SAD-u zbog suđenja jer je upravljao Megauploadom. Međutim, nije objašnjeno kako je servis korišten za naplatu ili način na koji je praćeno ono što se postavljalo na njega. Nije jasno ni kako će stari računi s originalnog servisa biti ponovo aktivirani.

Dotcom je rekao kako će poslati mailove bivšim korisnicima da je servis spreman da ga ponovo koriste. Nova verzija nudi ljudima 100 GB skladišnog prostora, nema ograničenja u transferu podataka i moći će se sinhronizovati s uređajima.

Također, bit će moguće slati poruke putem servisa, a Dotcom se javio starim uposlenicima i zamolio ih da zajedno vrate Megaupload u funkciju.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...