Austrija
0

Kerstin Fritzl se probudila iz kome

Sarajevo-x.com
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Kerstin Fritzl se sinoć sastala sa svojom majkom Elisabeth i braćom Stefanom i Felixom nakon buđenja iz kome, u kojoj je bila sedam sedmica.

To je bio prvi put da se devetnaestogodišnjakinja susrela sa porodicom izvan podruma u kojem je provela cijeli život, osim u posljednjih sedam sedmica.

Ponovni susret se desio kratko nakon što se Kerstin konačno probudila iz vještački izazvane kome u koju su je doktori smjestili nakon otkazivanja više organa.

Nakon što je postalo jasno da je budna, doktori su je prebacili iz posebnog odjeljenja regionalne klinike u Amsttetenu da se ujedini ds majkom i braćom u posebnoj prostoriji namještenoj da izgleda kao podrum u kojem su boravili cijeli život. Kerstin, koja je najstarija od podrumske djece, je u komi otkako je 19. aprila oslobođena iz tamnice.

Doktori su se bojali da bi Kerstin, rođena kćerka Josefa Fritzla i njegove kćerke Elisabet u toku dvadesetčetverogodišnjeg incestuoznog zatvoreništva, mogla umrijeti sa prestankom funkcionisanja njenih organa. Bila je priključena na aparate kako bi održala vitalne organe u funkciji.

Prošlog mjeseca su kružile glasine da dugo nije pokazivala nikakve znakove života i da je u jednom trenutku otvorila oči, nakon čega je otpočeo spori proces buđenja iz kome.

Kerstin je teško obolila zato što nije primila dovoljno svježeg zraka, svjetlosti, nije vježbala niti je imala ispravnu ishranu, objavio je Daily Mail.

U rijetkom činu milosti, Josef Fritzl je odlučio osloboditi tinejdžerku i odvesti je u bol nicu nakon što je kolabirala u podrumu.

Kerstin je jedno od sedmero djece koju Fritzl (73) ima sa svojom kćerkom Elisabeth (42) koju je 24 godine držao u podrumu za lične seksualne potrebe, objavio je Daily Mail.