Svijet
0

Kenijski poslanik optužio Prvu damu za fizički napad

FENA
Kenijski poslanik optužio je Prvu damu Lucy Kibaki za fizički nasrtaj na njega tokom sastanka u zvaničnioj rezidenciji Državna kuća prije tri sedmice i kako planira da je tuži.

Poslanik u savezništvu s vladom Gitobua Imanyara, advokat koji je bezuspješno tužio prvu damu u ime televizijskog kamermana koji je tvrdio da ga je ošamarila u 2005., izjavio je novinarima da je posljednja meta bijesa Lucy Kibaki, javio je Reuters.

Predsjednik se trenutno bori s nacionalnom krizom oko spornih izbora koji su podstakli opozicione pozive za njegovom smjenom i rašireno etničko krvoproliće. O optužbama protiv njegove supruge njegov ured nije imao trenutnog komentara.

"Podnijet ću tužbu proitiv nje ove sedmice, tako da joj možemo dati priliku da dođe na sud i poruči kenijskom narodu zašto misli da ima kontrolu nad Državnom kućom, kojom može divljati", izjavio je Imanyara novinarima.

Kazao je da je bio u Državnoj kući radui sastanka oko njegove kandidature za predsjednika parlamenta kada je prva dama pobjesnila zbog njegovog prisustva jer je podnio raniju tužbu protiv nje.

"Ona je bila u pidžami i nije nosila nikakvu obuću. Ona je odmah počela da me udara i da mi viče 'ovdje niko ne ulazi bez mog dopuštenja'",izjavio je Imanyara.