{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kenijac tužio Izrael i Italiju zbog razapinjanja Isusa Krista

31.7.2013. u 22:35
625
98
Kenijac tužio Izrael i Italiju zbog razapinjanja Isusa Krista
625
Kenijac tužio Izrael i Italiju zbog razapinjanja Isusa Krista
Dola Indidis
Kenijski advokat Dola Indidis predao je Međunarodnom sudu pravde u Haagu tužbu protiv Izraela, rimskog cara Tiberija, Poncija Pilata, jevrejskih starješina, kralja Heroda i Italije zbog nezakonitog suđenja i razapinjanja Isusa Krista.
"Dokazi se nalaze u Bibliji, a Bibliju ne možete diskreditirati", kazao je Indidis ističući da se mrtvima ne može suditi, ali da zemlje u čije ime su djelovali moraju preuzeti odgovornost.

"Moja dužnost je da štitim Kristovo dostojanstvo i otišao sam u Međunarodni sud pravde tražeći pravdu za čovjeka iz Nazareta. Njegova prava su bila povrijeđena selektivnim i zlonamjernim gonjenjem, a prema njemu je postupano loše i s predrasudama", istakao je on, dodavši da tuži Izrael i Italiju jer su te zemlje svojedobno u svoje zakonodavstvo ugradile zakone Rimskog carstva koji su bili na snazi u vrijeme razapinjanja Isusa Krista.

Indidis je tužbu najprije predao sudu u Nairobiju, međutim, sud je slučaj odbio. Odlučio je nastaviti svoju borbu i dokazati da su Kristu bila onemogućena njegova osnovna ljudska prava te da nije imao pravedno suđenje, zbog čega se obratio sudu u Haagu.

Prema svemu sudeći i taj sud će ga odbiti.

"Međunarodni sud u Haagu nije nadležan za taj slučaj. Međunarodni sud pravde rješava sporove između država. Teorijski, nemoguće je da uzmemo u razmatranje ovaj slučaj", kazao je glasnogovornik Međunarodnog suda, objavio je Washington Post.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: