{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kažnjen ugostitelj koji je dio lokala proglasio stanom u kojemu se smije pušiti

F
FENA
5.12.2007. u 10:15
0
0
Kažnjen ugostitelj koji je dio lokala proglasio stanom u kojemu se smije pušiti
0
Kažnjen ugostitelj koji je dio lokala proglasio stanom u kojemu se smije pušiti
Slovenskog ugostitelja koji je našao rupu u zakonu te dio lokala proglasio privatnim stanom kako bi se u tim prostorima smjelo pušiti, inspekcija je u utorak ipak kaznila globom od 800 eura, ali je on izjavio da neće platiti i namjerava se žaliti na dodijeljenu kaznu.
Iako su inspektori u dijelu lokala koji je ugostitelj proglasio stambenim prostorom našli nekoliko gostiju s pripaljenim cigaretama, on tvrdi da za kaznu nije bilo razloga.

"Zakon poštujem i u lokalu se ne puši, ali puše moji privatni gosti u prostorijama gdje sam privremeno prijavio prebivalište", rekao je Sandi Ritter iz mjesta Zagorje čiji je "Fejst pub" postao poznat jer je njegov dio pretvorio u privatne prostorije u koje poziva goste na kavu i dopušta im da slobodno zapale cigaretu.

Stvar će vjerojatno završiti na sudu, a Ritter tvrdi da su ga inspektori do sada posjetili više puta i nikada do sada nisu našli osnovani razlog da ga kazne jer je sve po slovu zakona.

Udruga slovenskih ugostitelja do sada je više puta pozvala zakonodavce da promijene rješenja donesena sredinom ove godine jer se pokazalo da strogi zakon izaziva velike štete malim lokalima, osobito kafićima, a neki tvrde da će uskoro biti prisiljeni odjaviti djelatnost jer ostaju bez gostiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: