{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kažnjen sa 500 eura zbog čitanja tuđeg e-maila

S
13.7.2013. u 12:20
0
1
Kažnjen sa 500 eura zbog čitanja tuđeg e-maila
0
Kažnjen sa 500 eura zbog čitanja tuđeg e-maila
U Bugarskoj je izrečena prva presuda za čitanje tuđe elektronske pošte, prema kojoj će jedan bivši službenik opštinskog preduzeća u gradu Plevenu morati da plati državi 1.000 leva, odnosno 500 eura, za protivzakonito čitanje tuđeg e-maila.
Nikolaj T. proglašen je krivim, jer je na svom računaru čitao elektronsku poštu firme čija lozinka nije promijenjena nakon njegovog udaljavanja s posla, odlučio je Prekršajni sud u Plevenu.

On je tako pročitao elektronsko pismo izvršnog direktora firme "Tibor", u kojoj je ranije bilo zaposlen, a koje je zajedno sa pripojenim fajlom bilo upućeno advokatu opštinske firme.

U to vrijeme Nikolaj T. vodio je spor sa bivšim poslodavcem zbog otpuštanja.

Bivši službenik odštampao je fajl i pripojio ga uz svoj tužbeni zahtjev, želeći da na taj način prikaže mimoilaženje datuma u vezi sa njegovim otkazom o radu.

Opštinsko preduzeće je nakon toga promijenilo lozinku i obavijestilo tužilaštvo. Na osnovu IP adrese utvrđeno je da je Nikolaj T. fajl skinuo na svom kućnom računaru.

Na suđenju Nikolaj T. je priznao krivicu, a pošto u prošlosti nije činio krivična djela i zbog dobrog vladanja dobio je minimalnu kaznu.

Rješenje suda nije konačno i podliježe žalbi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: